תוכנית אב לתעסוקה בירושלים
תוכנית אב לתעסוקה בירושלים
רקע
מינהל התכנון בעיריית ירושלים, באמצעות הרשות לפיתוח ירושלים, מקדם תכנית אב לתעסוקה לעיר. התכנית היא נדבך נוסף בעדכון תכנית המתאר העירונית, אותה מקדמת עיריית ירושלים באמצעות תכניות אב נושאיות נפרדות.
חלקה הראשון של התכנית כולל אסטרטגיה כלכלית עירונית והערכת הביקושים למועסקים ולשטחי תעסוקה שיידרשו בעיר בטווח הארוך (שנת 2050). בשלב השני תורגמה האסטרטגיה הכלכלית לפרוגרמה כמותית כלל עירונית ולתכנית מרחבית אשר מגדירה את אופן הפריסה והשילוב של שטחי התעסוקה החזויים במרחב העירוני.
הפריסה המרחבית מציגה היררכיה של אזורי תעסוקה, החל מהמרכז המטרופוליני, מרכזים עירוניים, מרכזים רובעיים ושטחי תעסוקה מפוזרים בשכונות בקרבת אזורי המגורים. התכנית מציעה פריסה המתואמת עם תכנון מערכות ההסעה ההמונית (קוי רק"ל וקווי המטרו המתוכננים) ומתואמת עם תכניות מפורטות לשטחי תעסוקה הנמצאות בתכנון וביישום, ובמרכזן תכניות הרכבת הקלה ותכנית המטרו, הנמצאות בתכנון ובביצוע.
התכנית שמה דגש על חיזוק מיקומה המרכזי של ירושלים במטרופולין ובמדינה (למשל ע"י חיזוק והגדלת שטחי משרדים במרכז המטרופוליני) ועל פיזור שטחי תעסוקה "קרוב לבית" בשכונות ההיקפיות של העיר, במסגרת חיזוק המגמה של "עיר 15 דקות".
תכנית האב יוצרת מתווה תכנוני אשר ינחה את פיתוח שימושי התעסוקה בעיר בתוכניות סטטוטוריות עתידיות. המתווה התכנוני יגדיר עבור כל אחד ממוקדי התעסוקה את היקף השימושים, אפשרויות לעירוב שימושים, ממשק למרחב הציבורי, הנחיות לעיצוב עירוני, הנחיות תחבורתיות והנחיות סביבתיות.
לעיון בטיוטת התשריטים